Nacházite se na staré verzi našeho webu! Nový web neleznete zde
Sledujte nás na sociálních sítích

Zkušenosti v Německu pro juniory. Kirschner Damian vybojoval zlato.

29. 3. 2022
Z šesti bojovníků, kteří se vydali do Německa s reprezentačním trenérem Martinem Vaňkou (Como-3 gym Třinec) a trenérem Petrem Korčákem (Gladiators gym České Budějovice), nakonec bojovalo jen pět. Jednomu zápasníkovi z Č. Budějovic na poslední chvíli nenastoupil soupeř.

Sportovce čekala dlouhá 11 hodinová cesta autem C.M.T.A. do místa konání ve městě Lauingen. V pátek všichni vzorně splnili váhové limity. V sobotu 26.3.2022 od 8 hodin ráno probíhala lékařská prohlídka a následně se začalo zápasit.

Zajímavostí bylo, že rituální tanec Wai Khru musel trvat 3 minuty a bojovníci jej nesměli zkracovat.

První zápas bojoval Štěpán Svatoň (Fight club Žďár/ Nové Město), tomu byl soupeřem Lovrič Antonijo (Suksoi gym Německo). Jednalo se o velmi vyrovnaný zápas, bohužel Štěpán těsně prohrál na body.

Druhý zápas bojoval Michal Řeháček (Gladiators gym České Budějovice) proti Kilic Emre (Herzblut sport club Německo). Zápas trval jen jedno kolo, ve vší smůle pro naši stranu. Nejprve Michal krásně trefil loket z otočky a soupeře otřásl. Bohužel pak dostal kolenem do hlavy a byl dopočítán rozhodčím, který zápas ukončil. Šlo o smůlu, protože v zápase nebyla kolena na hlavu povolena. I přes protesty trenérů nám bylo oznámeno, že to bylo po úderu loktem.

Třetí zápas nastoupil osmiletý David Horký (Thaibox Devils Třebíč). Ten ve velké bitvě na dvě kola po jedné minutě vybojoval remízu s německým bojovníkem českého původu.

Čtvrtý zápas byl v podání mladých dívek. Za Česko nastoupila Šarlota Sofie Horká (Thaibox Devils Třebíč), která předvedla krásný vyrovnaný zápas a prohrála na body. Rozhodně tam nechala vše, ale zkušenější soupeřka vyhrála.

Pátý zápas zápasil Damian Kirschner (Como-3 gym Třinec). Toho čekal zkušený Holanďan Rozena Cas (Bujin gym), jež je ostřílený z reprezentačních turnajů a má na kontě o deset zápasů víc. Byla to velká bitva, kdy Holanďan boxoval a Kirschner ho zastavoval kopy na hlavu a údery loktem. Damian Kirschner vítězí na body a bere zlato.

Mladí bojovníci určitě neudělali ostudu a předvedli velké boje a talent, který se jistě v budoucnu promění ve vítězství.

 

Martin Vaňka

Como-3 gym Třinec

Plánovaná akce

Kalendář akcí

Červenec 2024
PoÚtStČtSoNe
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Export ics

Sledujte nás na Facebooku