Nacházite se na staré verzi našeho webu! Nový web neleznete zde
Sledujte nás na sociálních sítích

Thajský box ovládl Rokycany. Rozdávaly se body i zlaté mongkony

4. 3. 2020
Víc než sedmdesát bitev v plnokontaktním bojovém umění. Rokycany přivítaly o víkendu 29. února až 1. března sedmé kolo mistrovství České republiky a mezinárodní turnaj Zlatý mongkon. Mezi šestnácti provazy se představily domácí i zahraniční hvězdy.

Víkend plný thajského boxu odstartovalo v sobotu v rokycanské basketbalové hale sedmé kolo aktuální sezony mistrovství České republiky v amatérském muaythai. V jednom ringu se odehrálo celkem devětadvacet zápasů, ve kterých se objevili sportovci z dvaadvaceti oddílů.

Do bojů o body do průběžné tabulky po krátké pauze naskočil i dvojnásobný amatérský mistr republiky v juniorské kategorii a bronzový medailista z mistrovství Evropy IFMA Ondřej Malina. S českými zápasníky změřily síly také dvě zahraniční návštěvy, Gerald Koinig a Rebecca Hodlová z Rakouska.

Bojovníky ve snaze probojovat se do finálového zápasu o titul mistra republiky čekají už jen tři kola. Aktuální pořadí v jednotlivých váhových a věkových kategoriích ještě zdaleka není konečné.

 

Zlatý mongkon

Sobotní program přinesl kromě republikových duelů také postupová kola mezinárodního turnaje Zlatý mongkon, v neděli se rozhodlo o vítězích.

Již třetí ročník turnaje v amatérském muaythai sliboval vyrovnané souboje v juniorských i seniorských kategoriích. Finanční odměny v pěti kategoriích přilákaly do západočeského města i několik zahraničních jmen. Loni se o zlaté mongkony ucházelo třiadvacet účastníků včetně dvou bojovníků z Rakouska. Letošní boje nabídly srovnání českých sportovců s bojovníky z Německa, Rakouska, Maďarska a Izraele.

Ve váhové kategorii nad 91 kilogramů uspěl loňský vítěz mistrovství České republiky amatérů Melvin Vachoušek, který si poradil s maďarským soupeřem. Ve finančně ohodnocených kategoriích uspěli převážně zahraniční účastníci. V ryze českém finále v kategorii do 71 kilogramů uspěl Jakub Mírek 2:1 na body nad Filipem Gorolem. Kategorii do 75 kilogramů ovládl Elad Danji Suman z Izraele a mezi juniory do 63,5 kilogramů zvítězil Maďar Marcel Schinkasek.

Očekávané finále nabídla kategorie žen do 60 kilogramů, ve které netradičně nastupovala česká reprezentantka Karolína Klusová. V boji o zlato se postavila rakouské účastnici mistrovství Evropy i světa v muaythai Nině Scheucher. Ta udolala třineckou zápasnici 2:1 na body.

Ocenění za nejúspěšnější tým mezinárodního turnaje v počtu získaných medailí obhájil klub Leónidas Gym Muay Thai Dubí, který vybojoval osm zlatých, pět stříbrných a jednu bronzovou.

Turnaje uspořádal domovský klub MT TIK-TAK Rokycany pod záštitou  České Muaythai Asociace, z.s.. Celé dva dny již tradičně moderovala Bára Dvorská. Akci finančně podpořilo město Rokycany.

C.M.T.A. děkuje za pořadatelství celému oddílu MT TIK-TAK Rokycany a jmenovitě Jaroslavu Hodinovi.

 

Další kolo MČR v muaythai této sezóny odstartuje v Líbeznici 4. dubna.

 

Pavel Šťastný

Press manager C.M.T.A.

 

Fotogalerii z akce od fotografa Bc. Michala Straky naleznete zde.

Plánovaná akce

Kalendář akcí

Září 2024
PoÚtStČtSoNe
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Export ics

Sledujte nás na Facebooku