Nacházite se na staré verzi našeho webu! Nový web neleznete zde
Sledujte nás na sociálních sítích

SOUSTŘEDĚNÍ REPREZENTACE ČR 26.-29.3.2015

13. 4. 2015
Soustředění širšího výběru reprezentace – příprava na SP 2015 – Bangkok Thajsko

Poslední březnový víkend se pod taktovkou trenéra české národní reprezentace v MUAYTHAI Jaroslava Hodiny  uskutečnilo přípravné soustředění širšího výběru reprezentace. Celá čtyřdenní akce měla značku fyzické a sparingové přípravy a konala se tedy v kopcovitém terénu, uprostřed čisté přírody šumavských lesů. Hlavním cílem bylo seznámení se s uchazeči o reprezentaci, sledování jejich výkonnosti a zejména snahy na sobě pracovat a zlepšovat se. Hned v úvodu byly každému účastníkovi naměřeny osobní hodnoty pro diagnostiku aktuálního stavu a následně byly další zaznamenávány v průběhu různých druhů zátěží. Tato data byly pak vyhodnoceny, aby každý ze sportovců věděl, jak funguje jeho tělo a mohl na něm nadále se svými trenéry pracovat. Technická a sparingová část byla zaměřená hlavně na zlepšení zápasové orientace a pohybu. Několik desítek sparingových kol prověřilo zápasovou vyzrálost a chuť vyhrávat. V závěrečné teoretické části přípravy byly také rozebírány vybrané zápasy z posledního Mistrovství Evropy v muaythai – Krakow (Polsko 2014)            a zápasové dovednosti předních světových zápasníků. Uchazečům o reprezentaci byly doporučeny plány individuální přípravy. Účastníci si také užili aktivní relaxace a zábavy.

Ti, kteří na soustředění dorazili, tak učinili první krok k cestě do české národní reprezentace Muaythai, měli možnost změřit své síly a technické dovednosti s ostatními ve svých váhových               a věkových kategoriích.

Další setkání, v rámci ročního reprezentačního plánu, proběhne v květnu v Praze a bude zaměřeno především na sparing a kontrolu plnění individuálních plánů. Dále pak čeká reprezentaci týdenní aklimatizační kemp v Thajsku (začátkem července) směřovaný na „doladění“ formy (dynamika, výbušnost) před nadcházející vrcholnou akcí muaythai - IFMA Royal World Cup, jež se bude konat v thajském Bangkoku.

Poděkování závěrem zaslouží všichni účastníci, trenér  Jarda Hodina a také sportovní ředitel Michal Novák , který měl tuto akci na starosti.

Plánovaná akce

Kalendář akcí

Září 2024
PoÚtStČtSoNe
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Export ics

Sledujte nás na Facebooku