Nacházite se na staré verzi našeho webu! Nový web neleznete zde
Sledujte nás na sociálních sítích

KIDS MUAYTHAI CHALLENGE III – oslava mezinárodního dne Muaythai

12. 2. 2019
Třetí pokračování nového projektu C.M.T.A. s názvem Kids Muaythai Challenge mělo své další pokračování, tentokrát v novém kabátě. Dějištěm soutěže se totiž stala tradiční bašta MČR muaythai, sportovní hala TJ Spoje Praha. Tak, jak se v posledních letech rozvíjí jediná organizace thajského boxu v České republice - C.M.T.A., rozvíjí se i její soutěžní systém. Krása boje osmi končetin (Muaythai) neleží pouze v zápasovém výkonu mezi 16-ti provazy, ale v celém tréninkovém procesu a smýšlení i mimo prostory tělocvičny. Respekt, úcta, pokora, ale také zdravá soutěživost, radost z vítězství a harmonický tělesný i duševní rozvoj….. to je především Muaythai!

Nová série soutěží je tak určena pro široké spektrum dětí a mládeže. Soutěžní disciplíny jako rychlost nakopaných obloukových kopů, předvedení tradičního tance Wai kru, soutěž v klinči, počet přeskoků přes švihadlo za časový úsek nebo výdrž ve vzporu na rukou dávají trenérům do ruky nástroj podpory a zlepšení tréninkového procesu a dobrého teambuildingu v klubu. Soutěžení v thajském boxu se tak neomezuje pouze na jedince z klubu, ale na celý team. Jak říká otec českého muaythai Petr Macháček: „Thajský box je sice individuální sport, ale bez kvalitního teamu ještě nikdy nikdo nic nedokázal….. a to jsem vychoval 38 mistrů světa!“.

Na třetím pokračování soutěže Kids Muaythai Challenge změřilo své síly 63 dětí z celé ČR. Soutěž v klinči tentokrát probíhala v plnohodnotném ringu pod dohledem profesionálních rozhodčích v čele s hlavním svazovým rozhodčím panem Robertem Kurkou. V provazovém ringu se také uskutečnila soutěž v předvedení tradičního předzápasového tance Wai Kru; ostatní disciplíny (přeskoky přes švihadlo a soutěž v kopání roundkicků) pak probíhala na přilehlém tatami. Svižné tempo a hladký průběh soutěží nahrály časovému harmonogramu, do kterého se vměstnal i trénink klinčů a nácvik sparingu. Obrovské úsměvy dětí, radost rodičů a pýchou se dmoucí pohledy hrdých trenérů na své svěřence…. Tak lze zhodnotit závěr celého klání. Obrovský dík patří celému realizačnímu teamu, bez jehož entusiasmu a obrovské pracovitosti by se tento projekt nikdy neuskutečnil.

Další soutěž je naplánována na 6.dubna 2019 a určitě bude o co bojovat…

 

Michal Novák

sportovní ředitel C.M.T.A.

Plánovaná akce

Kalendář akcí

Říjen 2024
PoÚtStČtSoNe
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Export ics

Sledujte nás na Facebooku