Nacházite se na staré verzi našeho webu! Nový web neleznete zde
Sledujte nás na sociálních sítích

Junioři vybojovali v silné konkurenci na Baltic Muaythai Open čtyři medaile

4. 2. 2020
Vilnius – Česká juniorská výprava vyrazila v termínu od 30. ledna do 2. února na mezinárodní turnaj Baltic Muaythai Open v Litvě. Šestičlenná výprava získala celkem čtyři medaile. Bronz přivezli Emma Cardová, Tomáš Barták a Matěj Šimůnek. Ze stříbrného kovu se těší Tobiáš Barták.

Baltic Muaythai Open se letos konal už pošesté a pravidelně vítá bojovníky z celé Evropy. „Turnaj kvalitou předčil mé očekávání. Dorazila evropská špička včetně medailistů z mistrovství světa. To ovšem zapříčinilo tvrdé boje, ale i tak jsme se pavouky prokousali ke čtyřem medailím, což si myslím, že je úspěch,“ hodnotil reprezentační trenér Ladislav Horejš.

Volný los v silně obsazené skupině poslal Tobiáše Bartáka až do semifinále, ve kterém si poradil s Belgičanem Mohamedem Ahmadim. Naposledy se s belgickým soupeřem Barták setkal ve finále mistrovství světa v roce 2018, kdy mu podlehl. Na litevském turnaji ovšem uspěl a čekal ho boj o zlato. „Finálový zápas mi bohužel nesedl, obrácený střeh, nedostal jsem se do správného tempa a kombinace jsem nezavíral tak, jak bych měl,“ litoval prohry stříbrný medailista Barták.

Nejmladší člen české výpravy Matěj Šimůnek vybojoval postup mezi čtyři nejlepší zápasníky proti Bělorusovi, když zvítězil hned v prvním kole. Do finále ho však nepustil lotyšský soupeř, a tak Šimůnkovi připadl bronz.

Tomáš Barták nejprve vyřadil v těžkém duelu 3:0 na body moldavského protivníka a poté ve čtvrtfinále knokautoval ve druhém kole Litevce. O bronzu pro Bartáka rozhodla neúspěšná bitva s běloruským zápasníkem.

I přes prohru proti belgické šampionce a mistryni světa organizace IFMA si Emma Cardová odvezla bronz. V semifinále vstoupila česká reprezentantka do prvního kola líp, ale postupně jí docházely síly a nakonec na soupeřku nestačila.

V úvodních zápasech neuspěli ani Arsenij Dunajev, který těsně podlehl Belgičanovi 2:1 na body, a Lukáš Klaška. Jeho zápas předčasně ukončil maďarský bojovník dobře mířeným loktem do zubů.

Zápasy v silné evropské konkurenci často odhalí trenérům i slabiny českých juniorských reprezentantů. „Musíme jednoznačně zapracovat na klinčích. Tam oproti světu ztrácíme a někdy nám to otočí zápas,“ řekl Horejš.

Na souboje v litevském ringu se těšila také obhájkyně loňského vítězství Karolína Klusová. Na poslední chvíli však české reprezentantce start na turnaji zhatila nemoc.

 

Pavel Šťastný

Press manager C.M.T.A.

Plánovaná akce

Kalendář akcí

Září 2024
PoÚtStČtSoNe
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Export ics

Sledujte nás na Facebooku