Nacházite se na staré verzi našeho webu! Nový web neleznete zde
Sledujte nás na sociálních sítích

Další cenný kov pro český thaibox. Bulínová je druhá v Evropě

11. 11. 2019
Skvělou sezónu prožívá česká reprezentantka v muaythai Viktorie Bulínová. Po stříbru a bronzu z mistrovství světa přidává do sbírky stříbrnou medaili i z mistrovství Evropy v Minsku. Na evropském šampionátu hájila české barvy také Karolína Klusová, která podlehla už ve čtvrtfinále letošní mistryni světa.

„Nikdy před tím jsem na turnaji světové organizace IFMA nevyhrála ani zápas a teď mám tři medaile z velkých turnajů za půl roku. Dřina se vyplácí. Mám chuť makat dál a věřím, že se mi jednou povede vybojovat i kov nejcennější,“ říká Viktorie Bulínová.

Teprve jedenadvacetiletá bojovnice cestou do finálové bitvy zdolala Španělku Maite Botella Juan, s kterou neztratila ani kolo a brala vítězství 30:26 na body. Její soupeřkou v boji o zlato se stala Ruska Valeriya Drozdova. Ta udolala v semifinále švédskou legendu bojového umění Sofii Olofsson.

Česká reprezentantka sice v boji o titul mistryně Evropy plnila taktické pokyny podle plánu, ale soupeřka si její pohyb a údery hlídala. „První kolo jsme mysleli, že dopadne v náš prospěch, ale vítězka byla v úderech o něco přesnější,“ hodnotí reprezentační trenér Martin Vaňka.

Před posledním kolem ztrácela Bulínová na Drozdovou dva body, a proto se ji snažila přímými údery dostat do počítání. Po závěrečném gongu šla nahoru ale ruka ruské sportovkyně po výsledku 26:30. „Ruska měla navrch v klinči. Jinak jsem se cítila dobře. Když jsem se hezky hýbala za přední nohu, tak mi údery docela vycházely. Bohužel jsem s tím pak přestala,“ popisuje svůj zápas Bulínová.

„Stříbro z IFMA, což je nejsilnější organizace v amatérském muaythai, se ale rozhodně počítá. Díky této zkušenosti víme, na čem musíme zapracovat, aby příště při ceremoniálu hrála česká hymna,“ vzkazuje Vaňka.

Mezi šestnácti provazy se představila ve váhové kategorii do 57 kilogramů také Karolína Klusová. Ta se střetla už ve čtvrtfinále s letošní mistryní světa a jednou z favoritek turnaje Marii Klimovou. Po třech vyrovnaných kolech se musela třinecká bojovnice před ruskou soupeřkou sklonit a přijmout porážku 27:30 na body.

„Jsem opravdu zklamaná, protože jsem se cítila v zápase opravdu dobře. Musím to ještě vstřebat, protože je to pro mě nové vypadnout hned v prvním kole turnaje a pak nic,“ svěřila se krátce po boji Klusová.

 

Pavel Šťastný

Press manager C.M.T.A.

Plánovaná akce

Kalendář akcí

Září 2024
PoÚtStČtSoNe
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Export ics

Sledujte nás na Facebooku