Nacházite se na staré verzi našeho webu! Nový web neleznete zde
Sledujte nás na sociálních sítích

Bulínová vybojovala stříbro na MS! Nestačila pouze na Američanku

2. 9. 2019
Thajboxerka Viktorie Bulínová má za sebou úspěšné prázdniny. Po bronzu z červencového světového šampionátu v thajském boxu se těší ze stříbrné medaile na mistrovství světa bojových umění v jihokorejském Čchungdžu.

Jednadvacetiletá zápasnice přehodnotila své priority a místo plánované operace očí sáhla po příležitosti odjet do Asie bojovat o cenné kovy. A litovat rozhodně nemusí. Ve třech vyřazovacích soubojích neztratila ani kolo a hladce postoupila až do finále.

Své soupeřky ve váhové kategorii do 54 kilogramů válcovala i s malým hendikepem. „V prvním zápase jsem si narazila nárt a musela jsem i s tím menším zraněním bojovat. Rozhodně to nevypadalo, že by moje noha zvládla ještě další tři zápasy,“ popisuje Bulínová.

Jenže zvládla a ve finále čelila americké bojovnici Ashley Thiner, která měla v turnaji o zápas méně než znojemská sportovkyně. „Čtyři zápasy během tří dní? Byl to hodně náročný turnaj. Vychytala jsem nejdelšího možného pavouka, takže na nedostatek zápasů jsem si rozhodně nemohla stěžovat,“ komentuje Bulínová.

Po jasných výhrách nad tureckou, korejskou a malajsijskou zápasnicí se musela Bulínová před americkou soupeřkou sklonit. Česká bojovnice zápas nezvládla a podle rozhodčích byla slabší v každém kole.

„Ten zápas mi úplně nesedl. Učím se pořád pracovat se svými pocity před zápasem. Moc jsem chtěla jít dopředu, ale semlelo mě to. Až v posledním kole jsem se dokázala uvolnit, ale na zlato to nestačilo,“ popisuje finálový souboj Bulínová.

Pro mladou zápasnici je stříbro ale obrovský úspěch. Teprve před měsícem totiž prožila premiéru na velkém turnaji, kterým bylo mistrovství světa v thajském Bangkoku. „Tahle medaile je pro mě zatím nejcennější ze všech. Stála mě tři vyhrané zápasy na IFMA turnaji. To mluví za vše. Překonala jsem tady i sama sebe,“ uzavírá Bulínová.

I pro Českou Muaythai Asociaci jde o další obrovský úspěch, protože čeští reprezentanti se vyrovnávají těm nejlepším zápasníkům na světě. Důkazem toho jsou nejen medaile Viktorie Bulínové, ale také bronz Karolíny Klusové a stříbro Jakuba Klaudy ze šampionátu v Bangkoku. „Jsme sice malá země, ale ve světě se rozhodně neztrácíme. Je vidět, že naše práce má smysl,“ hodnotí výkony reprezentace prezident asociace Petr Ottich.

 

 

Pavel Šťastný

Press manager C.M.T.A.

Plánovaná akce

Kalendář akcí

Září 2024
PoÚtStČtSoNe
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Export ics

Sledujte nás na Facebooku